Archívum

Következő bejegyzések

 

Dátum: 2010.07.21 06:00
Kategória: Csinálj blogot/ weblapot! (1.)

 

Dátum: 2010.08.01 06:00
Kategória: Filmlista (2.)

Megosztás

Share |

Kattintásszámláló

Szavazás

12. Tipp - 4. Játék - Ping Pong

aqualost 2010.07.05. 13:57

 Ping Pong

   Előszó: Ezeknek a cikkeknek főleg az a lényegük, hogy emlékeztessenek milyen soklehetőségünk van (hasznosan) elfoglalni magunkat. 

   Szabályok: A játékot logikusan ping pong asztalnál kell játszani. A középre felhúzott háló jelöli a két játékos területét.

   A szerva szabályai: A szervát egymás után 5-ször (ha sikeres a szerva) az egyik fél majd utána 5-ször a másik fél adja. A labdának pattania kell egyet a mi területünkön és a másik fél ellentétes oldalán is egyszer. Hogy ezt megállapíthassuk a ping pong asztalokon fel van festve egy felező vonal keresztbe a hálóval. 3 sikertelen szerva az ellenfél számára egy pontot jelent az ellenfélnek.

   A játék további menete: A szerva után miután mindkét fél térfelén pattant a labda, akihez érkezett úgy kell visszaütnie hogy a saját térfelén már ne pattanjon. Ugyanígy megy tovább a játék amíg valakinél le nem esik a labda.

   Kié a pont?: Elszúrt szerváknál az ellenfélé. Ha az ellenfél ütött és pattant a térfelünkön de mi nem ütöttük vissza akkor az ellenfélé. Ha az ellenfél ütött de nem pattant a térfelünkön akkor a mienk a pont. Ha ellenfél szabad kezével érinti az asztalt elveszti a pontot. Ha az ellenfél ütött nem pattant a mi térfelünkön, de mi beleértünk akkor az övé a pont.

   Egyébb: A játék álltalában vagy 21, vagy 11 pontig megy. A nyeréshez 2 pont előny kell. 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása