Archívum

Következő bejegyzések

 

Dátum: 2010.07.21 06:00
Kategória: Csinálj blogot/ weblapot! (1.)

 

Dátum: 2010.08.01 06:00
Kategória: Filmlista (2.)

Megosztás

Share |

Kattintásszámláló

Szavazás

11. Tipp - 3. Kritika - A Google.hu (Weblap)

aqualost 2010.07.02. 06:00

A Google.hu (Weblap)

   Előszó: Talán fura hogy pont a Google oldal az amelyikkel ezt kezdeném, de nemrég jöttem csak rá, hogy mára már egy keresőből jóval kinőtte magát. 

   Sok sok funkció: Az első és szembetűnő funkció ami az alapját képzi a weboldalnak természetesen maga a kereső képessége. Csak saját becslésem szerint a böngészőt használók nagy többsége a google.hu -t rakja be kezdőlapnak (és még sokan az origo.hu-t). A leggyorsabb kereső amit csak ismerek.
   A második funkció amit megemlítenék az iGoogle ami egy választható szolgáltatás azoknak akik regisztráltak az oldalon. Ez annyiból áll hogy a kezdőlapként beállított Google, nem az egyszerű fehér hátterű és "Google" feliratú oldalra nyílik hanem egy választható témájú oldalra. A témák mellett (amikben szinte végtelen a lehetőség) a legfontosabb ebben a funkcióban a kirakható Modulok ami azt jelenti hogy különböző funkció ablakokat pakolhatsz ki. Például kiírja az időjárást, visszaszámláló, hírportálok legfrissebbjei, játékok, naptár, Tv műsor és még sok más. Ezeket az ablakokat tetszés szerint rendezgetheted és beállítgathatod.
   Fordító funkciójának vannak kisebb és nagyobb hibái, de ha az ember gyakorlott megért minden lefordítandó szöveget. Sok-sok nyelvet tartalmaz a funkció oda és vissza fordításra is.
   A térkép funkcióval megkeresheted különböző helyek térképrajzi és műholdas fényképes felülnézetét. 
   Képek kereső. Sok képet tartalmaz a rendszer, amelyek között kedvedre válogathatsz. Ezeket általában weboldalakba ágyazva találhatod meg de külön ablakban nyitja meg a fotót, ha azt választod.
   Hírek funkció a vezető hírgyüjtő portálok cikkeit tartalmazza keresővel.
   Blogok kereső funkcióval blogok közt keresgélhetsz. :D
   Gmail e-mailező oldal. Ezzel a funkcióval saját e-mail címet generálhatsz. Az oldalon keresztül olvasgathatod e-mailjeidet és küldhetsz újakat.
   Naptár funkció tulajdonképpen nem tartalmaz többet egy kézi naptárnál csak ez elektronikus.
   Az oldalon bejelölheted a barátaidat is akivel tartod vagy épp már nem tartod a kapcsolatot, de elnosztalgiáznál egyet vele vagy ilyesmi.
 

   Google által létrehozott szoftverek:

  • Google Föld - sokkal nagyobb lehetőségeket kínál, mint a webes felületű térkép, mint például a 3D-s épületek megjelenítése.
  • Picasa - A modern képkezelő szoftver gyors és egyszerű módja a képrendezgetésnek. Ha beszerzed a programot, biztosan élvezni fogod a szép kivitelezést és a sok funkciót. Ezek közül néhány példaként a nagy részben pontos arcfelismerőt (ami szerint személyenként rendezheted a képeket), kollázs készítő funkció vagy a kis filmek képekből funkciót hoznám fel.
  • Google Chrome - gyors egyszerű magyar nyelven is elérhető böngésző. A címsor keresőként is funkcionál.

   Utószó: Vannak még funkciók csak az a baj hogy van amit én sem ismerek nagyon mint pl. a dokumentum keresőt. 
 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása